Griekse Yoghurt met courgette en walnoten 

Ingrediënten:

  • courgette
  • walnoten
  • Turkse peper (rode vlokken peper, chili) 
  • (gedroogde) munt
  • Griekse yoghurt
  • zout
  • knoflook
  • olijfolie


Zo maak je het:

Rasp de courgette. 
Bak in een beetje olijfolie tot er geen vocht overblijft, of knijp het vocht eruit.
Laat afkoelen.

Rooster wat walnoten in wat olijfolie.

Doe er wat Turkse peper en (gedroogde) munt bij. 

Laat het even meebakken. 

Doe een derde van de courgette in wat Griekse yoghurt met een beetje zout en knoflook.

Doe dit over de rest van de geraspte courgette.

Doe als laatste de gebakken walnoten met kruiden erover. 

Recepten met groenten/kruiden uit eigen tuin

 

Recepten met groenten en kruiden uit je eigen tuin. Hoe leuk en lekker is dat.
Graag ontvangen wij van jou ook heerlijke recepten. Stuur deze naar [email protected]

Basilicum Pesto



Ingrediënten voor 1 potje

  • Olijfolie
  • 3 handjes basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 30 gram pijnboompitten
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • zout en peper







Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.

Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes.

Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken.

Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas tot een gladde massa.

Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat.

Breng de groene pesto op smaak met zout en peper.

Bron: https://uitpaulineskeuken.nl/

Ovenpasta met Courgette en Spitskool


Ingrediënten voor 4 personen 

  • Mini penne
  • zout
  •  1 ui
  • 1/2 eetlepel poedersuiker
  • 3 eetlepels azijn
  •  250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek
  •  300 gram gesneden spitskool
  • 1/2 courgette
  •  125 gram champignons
  •  peper
  •  nootmuskaat
  •  2 eieren
  •  250 ml kookroom
  •  100 gram geraspte kaas, parmezaanse kaas
  • zout en peper


Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook mini penne (of een andere korte pasta) beetgaar in kokend water met wat zout.

Bak 1 gesnipperde ui aan. Voeg 1/2 eetlepel poedersuiker en 3 eetlepels azijn toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 300 gram gesneden spitskool, 1/2 in blokjes gesneden courgette en 125 gram in plakjes gesneden champignons toe. Stoof tot de spitskool is geslonken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Meng ondertussen 2 eieren met 250 ml kookroom en 50 gram geraspte kaas. Giet de penne af en roer dit samen met het eimengsel door de groenten. Schep alles in een ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. 
Eet smakelijk!

Bron: https://www.brutsellog.nl/

Quiche met prei, zongedroogde tomaatjes, fèta en spek

Ingrediënten

  • 5 plakjes hartige taart mix (AH)
  • 1 bekertje finesse crème fraîche
  • half pakje fèta 
  • 10 gedroogde tomaatjes,uitgelekt (olie opvangen!) en in reepjes gesneden  
  • 3 eieren  
  • 3 preien in ringen  
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • een handvol platte peterselie, grof gehakt 
  • peper en zout uit de molen
  • 1 ons ontbijtspek
  • mespunt cayennepeper
  • olijfolie

 

Voorbereiding

plakjes ontbijtspek halveren en op een bakplaat uitspreiden. Even onder de grill zetten tot ze krokant zijn.

Oven voorverwarmen op ca. 190 °


Bereidingswijze

Rol het deeg uit tot een ronde lap die past in de quichevorm. Vet de quichevorm in met wat olijfolie en bedek die met het deeg, druk de randen aan. Zet even weg in de ijskast.

Kluts de eieren met de crème fraîche tot een egaal papje, maak op smaak met wat peper en zout.

Fruit in de opgevangen olie van de tomaatjes de ui en fruit de knoflook even mee. Voeg prei toe en bak alles ongeveer 5 minuten. Meng er van het vuur af de cayennepeper, de fèta, de tomaatjes en de peterselie door. Op smaak maken met wat peper en zout.

Haal de vorm uit de ijskast en bekleed het deeg met de krokante spekreepjes, schep daaroverheen het preimengsel. Schenk het eiermengsel erover en laat in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar worden.

 

Serveertip

Erbij een salade van rucola en tasty toms met een frisse dressing.

Bron: https://www.smulweb.nl/


Vegetarische salade met kruidendressing

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gr aardappels (vastkokend, bijvoorbeeld krieltjes)
  • 200 gr sperziebonen
  • 2 sjalotten
  • 2 eieren
  • 5 el mayonaise
  • 3 tl mosterd
  • 5 el witte wijnazijn
  • 7 gr dille (verse)
  • 7 gr bladpeterselie (verse)
  • 7 gr bieslook (verse) 



Zo maak je het:

1. Boen de aardappels goed schoon. Snijd ze in dikke plakken of halveer ze (grotere kun je in plakken snijden, kleinere aardappels kun je halveren). Spoel ze af onder koud water. Doe ze in een pan en voeg genoeg water bij tot dat ze net onder staan. Voeg zout toe en kook de aardappels totdat ze gaar zijn. 

2. Snijd de sjalotjes fijn. Doe ze samen met 2 eetlepels witte wijnazijn in een kommetje en laat 7 minuten staan. 


3. Kook de sperziebonen totdat ze net beetgaar zijn, spoel ze voorzichtig af onder koud water (zo stop je het garen en blijven ze mooi felgroen) en zet ze even apart. 


4. Kook de eieren (6-7 minuten). Spoel ze af onder koud water en pel ze. Leg ze even apart. 


5. Doe de verse kruiden in het hakmolentje van de staafmixer, voeg mayonaise, mosterd en restant witte wijnazijn toe en mix tot dat alles goed gemengd is. 


6. Doe de aardappels en sperziebonen in een grote schaal, voeg de kruidenmayonaise toe en hussel goed door elkaar. Schep de aardappel salade op de borden en schep de sjalotjes er op. Snijd de eieren in kwarten en verdeel deze over de borden. Bestrooi de vegetarische salade met wat zout en peper.

Bron: https://uitpaulineskeuken.nl